Thaise rundvleesrolletjes

Thaise rundvleesrolletjes

Voor 8 rolletjes

Ingrediënten:
• 200 g steak
• 10 el hoisinsaus
• 10 el sojasaus
• 1 el vissaus
• sap van ½ limoen
• sesamzaadjes
• 1 wortel
• ¼ komkommer
• 2 bosuitjes (lente-uitjes), in ringetjes gesneden
• handvol verse koriander, fijngesnipperd
• ½ rode chilipeper
• 50 g rijstnoedels, gekookt in water en afgekoeld
• 8 rijstvellen

Benodigdheden: kommen*, garde*, grillpan*, Santokumes*, snijplank*, ronde ovenschaal*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
  1. Meng in een kom 5 el hoisinsaus en 4 el sojasaus.
  2. Bedek de steak met de marinade en laat een halfuurtje intrekken.
  3. Bak hem vervolgens kort aan in een hete pan.
  4. Snijd de steak in fijne reepjes.
  5. Was de wortel en de komkommer en snijd in fijne reepjes.
  6. Neem een ronde ovenschaal en vul die met lauw water.
  7. Dompel elk rijstvel onder in het water tot het voldoende zacht is en leg het daarna op een houten snijplank.
  8. Schik op elk rijstvel in het midden op een lijn wat noedels, reepjes wortel en komkommer en enkele reepjes steak.
  9. Werk af met bosui en koriander. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
  10. Vouw de lege randen van het vel naar binnen en rol het rijstvel met de vulling op tot een stevig rolletje.
  11. Meng de rest van de hoisinsaus met de sojasaus, het limoensap en de fijngesneden rode chilipeper.
  12. Serveer de dip bij de rundvleesrolletjes. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.