Coquilles met puree van pompoen en geroosterde bloemkool

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1butternut pompoen
• ½ bloemkool
• 8 coquilles (Sint-Jakobsvruchten)
• olijfolie*
• boter
• honing*
• currypoeder*
• peper en zout*
• zeezout met truffel*

Benodigheden: chefmes*, snijplank*, lepel*, bakkwastje*, bakpapier, bakplaten*, blender of keukenmachine, koekenpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer de butternut pompoen in de lengte. Verwijder de zaadjes en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.
  3. Smeer de pompoenhelften langs de binnenzijde in met wat boter, druppel er wat honing over en kruid met peper en zout.
  4. Leg ze met het vruchtvlees naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Rooster ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de pompoen uit de oven en lepel er het vruchtvlees uit.
  7. Mix het vruchtvlees in een blender met 3 theelepels currypoeder, peper, zout en enkele blokjes boter.
  8. Was de bloemkool en snijd ze in grove stukken.
  9. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een beetje currypoeder. Druppel er ook wat olijfolie over.
  10. Rooster de bloemkool ca. 25 minuten in de oven. Tip: de bloemkool kan tegelijk met de pompoen in de oven roosteren.
  11. Haal de bloemkool uit de oven en hak ze fijner met een mes.
  12. Bak de coquilles in een hete pan met boter.
  13. Doe wat van de pompoencrème op de borden. Leg er wat geroosterde bloemkool op.
  14. Verdeel tot slot de coquilles over de borden en werk af met een snufje truffelzout.

 Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.