Griekse pannenkoek met feta

Voor 4 pannenkoeken

Ingrediënten:
1 groot ei, losgeklopt
75 g bloem
150 ml melk
plantaardige olie (om te bakken)
300 g verse spinazie, gewassen
1 teentje look, fijngesnipperd
100 g feta
pijnboompitjes, geroosterd
versgemalen zwarte peper *


Benodigdheden:
kom*, garde*, koekenpan*, soeplepel*, spatel*, wok*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak het pannenkoekenbeslag: meng het losgeklopte ei met de bloem en roer er de melk onder.
  2. Mix het geheel tot een glad beslag.
  3. Doe een scheutje plantaardige olie in een pan en verhit.
  4. Schenk een portie beslag in de pan (eventueel met behulp van een soeplepel).
  5. Draai de pannenkoek om met een spatel als de randen krokant zijn gebakken.
  6. Bak intussen de spinazie met de fijngesnipperde look in de wok met wat olie.
  7. Leg de pannenkoek open op een bord, verdeel er wat gebakken spinazie over en verkruimel er de feta over.
  8. Werk af met de pijnboompitjes en wat versgemalen zwarte peper.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.