Griekse pannenkoek met feta

voor 4 pannenkoeken

Ingrediënten:
1 groot ei, losgeklopt
75 g bloem
150 ml melk
plantaardige olie (om te bakken)
300 g verse spinazie, gewassen
1 teentje look, fijngesnipperd
100 g feta
pijnboompitjes, geroosterd
versgemalen zwarte peper *


Benodigdheden:
kom*, garde*, koekenpan*, soeplepel*, spatel*, wok*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

- Maak het pannenkoekenbeslag: meng het losgeklopte ei met de bloem en roer er de melk onder.

- Mix het geheel tot een glad beslag.

- Doe een scheutje plantaardige olie in een pan en verhit.

- Schenk een portie beslag in de pan (eventueel met behulp van een soeplepel).

- Draai de pannenkoek om met een spatel als de randen krokant zijn gebakken.

- Bak intussen de spinazie met de fijngesnipperde look in de wok met wat olie.

- Leg de pannenkoek open op een bord, verdeel er wat gebakken spinazie over en verkruimel er de feta over.

- Werk af met de pijnboompitjes en wat versgemalen zwarte peper.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.