Shakshuka

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 2 uien
• 1 teentje look
• 2 rode paprika’s
• 2 blikken gepelde tomaten
• 2 verse tomaten, in blokjes
• 1 tl karwijzaad*
• ½ tl komijn*
• ½ chilipepertje, fijngehakt
• 4 eitjes
• peper en zout
• olijfolie*
• verse koriander, grofgehakt

Benodigdheden: snijplank*, snijmesje*, koekenpan (met een dikke bodem die ook in de oven mag), pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
  1. Snipper de uien en de look fijn.
  2. Bak ze samen met het fijngehakte chilipepertje in wat olijfolie in een pan.
  3. Was de paprika’s en snijd ze in stukjes. Laat ze even meestoven in de pan.
  4. Voeg hier de tomaten uit blik aan toe en laat zachtjes sudderen.
  5. Voeg nadien ook de verse tomatenblokjes, het karwijzaad, de komijn en peper en zout toe.
  6. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Proef of het geheel goed op smaak is.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  8. Maak enkele kuiltjes in de tomatensaus en breek er voorzichtig de eitjes in.
  9. Zet de shakshuka ca. 10 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.
  10. Werk af met verse koriander en serveer met een stuk stokbrood of lekker pitabrood.

Tip:
ook lekker met verkruimelde fetakaas!

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.