Ei-nestjes

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 6 eieren
• 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
• 6 theel. fijne reepjes gerookte bacon
• grof zeezout*
• versgemalen zwarte peper*
• boter 

Benodigdheden: ronde uitsteekvorm*, muffinbakplaat*, bakkwastje*, vork*, kom*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en steek ronde lapjes deeg uit met behulp van een uitsteekvorm.
  3. Vet de muffinbakplaat in met wat boter.
  4. Schik de deegrondjes in de muffinplaat.
  5. Doe telkens 1 tl baconreepjes in een vormpje en breek er een eitje over.
  6. Splits het extra eitje en klop de eidooier los met een scheutje water.
  7. Strijk het bladerdeeg licht in met het losgeklopte ei.
  8. Bak de ei-nestjes ca. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Haal de ei-nestjes uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Tip: als er zich een hard velletje gevormd heeft, kan je dat voorzichtig lostrekken tot je de zachte dooier weer ziet.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.