Rolcake met lemon curd

Voor 6 personen

Ingrediënten:
3 eieren
75 g kristalsuiker
30 g zelfrijzende bloem, gezeefd
24 g maïszetmeel (maïzena), gezeefd
300 g lemon curd
2 eetl. poedersuiker
rasp van 1 citroen (zeste)

Benodigdheden: bakplaat*, bakpapier, kom*, garde*, spatel*, paletmes*, taartrooster*, theedoek*, taartschotel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  3. Klop de eieren met de kristalsuiker tot een dikke, schuimige massa. 
  4. Spatel er dan nadien voorzichtig de bloem en het maïszetmeel onder.
  5. Giet het beslag op de bakplaat en strijk het mooi glad met behulp van een paletmes. 
  6. Bak de biscuit ca. 8-10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  7. Leg een schone theedoek op een taartrooster en laat de biscuit hierop omgekeerd afkoelen. Trek dan voorzichtig het bakpapier los. 
  8. Bestrijk de biscuit met de lemon curd. 
  9. Rol de cake voorzichtig op - begin met de korte zijde.
  10. Leg de rolcake op een taartschotel en bestrooi met wat poedersuiker. 
  11. Werk af met wat citroenrasp.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.