Groene lentesalade met asperges en radijsjes

Voor 2 personen

Ingrediënten:

100 g groene asperges

1/2 komkommer

50 g waterkers

50 g spinazieblaadjes

1/2 bosje radijsjes

2 stengels bleekselderij

1 bosui/lente-ui

1/2 bosje verse peterselie

1/2 bosje verse munt, de blaadjes

50 g zonnebloempitten

broccolikers of tuinkers groentekiemen*

voor de dressing

2 tl mosterd*

1 tl honing*

1 el olijfolie*

sap van 1/2 limoen

snuf zeezout*

versgemalen peper*

 


Benodigdheden:
snijmesje*, snijplank*, juliennesnijder*, koekenpan*, serveerschaal*, slabestek*, kom*, garde*, keukenschaar*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:
-
Snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes.
- Snijd de bosui in fijne ringetjes.
- Snijd de bleekselderij met de juliennesnijder in reepjes.
- Hak de peterselie en muntblaadjes grof.
- Verhit een koekenpan (zonder olie) en rooster de zonnebloempitten kort tot ze bruin kleuren.
- Doe de waterkers en spinazieblaadjes in een grote serveerschaal.
- Doe de verse kruiden, groenten en geroosterde zonnebloempitjes erbij en schep door elkaar.  
- Meng de ingrediënten voor de dressing en giet over de salade. Meng goed.
- Knip de groentekiemen over de salade en serveer met een partje limoen.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.