Spelt-muffins met chocolade en pecannoten

Voor 6 muffins

Ingrediënten:
Deel 1
6 el amandelmeel
175 gr speltbloem
2 tl wijnsteenbakpoeder (verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
een snufje zout*
6-8 el kokossuiker

Deel 2
enkele druppels vanille-extract*
300 gr ongezoete yoghurt (bv. soyayoghurt of kokosyoghurt)
2 eetlepels esdoornsiroop*

Deel 3
een handvol grofgehakte pecannoten + extra voor de topping
150 gr donkere chocolade*, grofgehakt
• boter om de bakvorm in te vetten


Benodigdheden:
meelzeef*, beslagkom*, pollepel*, bakkwastje*, muffinbakplaat*, papieren cakevormpjes*, ijsbolknijper*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Zeef de bloem en meng met de rest van de ‘deel 1 ingrediënten’ in een grote kom.
  3. Voeg nu de esdoornsiroop, ongezoete yoghurt en het vanille-extract toe en meng goed tot je een kleverig deeg hebt.
  4. Voeg als laatste de chocolade en pecannoten toe.
  5. Vet de muffinbakplaat in met wat boter en plaats er papieren cakevormpjes in.
  6. Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper!
  7. Duw tot slot in elke muffin nog een pecannoot en stukjes chocolade.
  8. Bak de muffins 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ellen Charlotte Marie.