Risotto met groene asperges en saffraan

Voor 2 personen

Ingrediënten:
• 2 el olijfolie*
• 1 el boter
• 1 gele ui, fijngehakt
• 250 g risottorijst*
• 125 ml witte wijn
• 800 ml groentebouillon
• 5 saffraandraadjes*
• 1 el citroensap + rasp van 1 citroen
• 1 cup (dop)erwten
• 5 groene asperges, in stukjes gesneden
• 30 g Parmezaanse kaas
• 1 el crème fraîche
• peper en zout*

Benodigdheden: braadpan*, pollepel met gat*, grillpan*, tang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:

  1. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur tot deze glazig is. 
  2. Doe de risottorijst erbij en roer om tot er een glanslaagje om de korrels zit. Verhit al roerende tot de rijst glazig is en de randen transparant lijken.
  3. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat zachtjes inkoken. Voeg, zodra de wijn is opgenomen, driekwart van de bouillon en alle saffraandraadjes toe.
  4. Laat zachtjes koken, roer af en toe. Zodra de rijst droog dreigt te worden, voeg je wat bouillon toe. Proef regelmatig om te kijken hoe gaar de korrel is. 
  5. Bak de asperges ondertussen in een grillpan. Voeg een klein beetje olijfolie toe. Na 5-7 minuten zijn de asperges klaar, zet opzij.
  6. Als de rijst beetgaar is, laat je hem droogkoken. Voeg het citroensap en de rasp toe. Roer goed. 
  7. Roer de Parmezaanse kaas en crème fraîche door de risotto. 
  8. Voeg nu ook de groenten toe. Roer opnieuw en serveer de risotto meteen. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ingrid Hofstra