Aardbeienjam met rabarbersiroop

Aardbeienjam met rabarbersiroop

Voor 4 potjes

Ingrediënten:
•  1 kg geleisuiker
•  1 kg aardbeien, schoongemaakt
•  sap van 1 citroen
•  100 ml rabarbersiroop*

 

Benodigdheden: Weegschaal*, wijde pan/kookpot, pollepel*, bordje*, jamtrechter*, jampotten*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Zet het schoteltje een paar uur van tevoren in de koelkast. 
  2. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit. 
  3. Doe de aardbeien samen met de suiker, rabarbersiroop, citroenrasp en -sap in de pan/kookpot.  
  4. Breng zachtjes aan de kook en laat het geheel, zonder deksel, 4 minuten doorkoken. 
  5. Test nu of de jam voldoende is ingekookt: laat enkele druppels op het koude schoteltje vallen. Stijft de jam meteen op? Dan is hij klaar. Als de jam nog vloeibaar is, laat je hem nog een paar minuten doorkoken, herhaal de test.  
  6. Als de jam klaar is, kan je hem m.b.v. een jamtrechter in gesteriliseerde jampotjes overdoen.  


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon van Aerschot van Macaron Manon