Frambozengranité met sinaasappelmunt

Ingrediënten:

  • 200 g frambozen
  • 4 takjes sinaasappelmunt
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 250 ml water 
Benodigdheden: steelpannetje*, pollepel*, zeef*, kom*, diepvriesdoos of (bak)vorm*, vork*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Breng de takjes sinaasappelmunt met de suiker en het water tot het kookpunt. Draai het vuur uit en laat het mengsel nog een half uur trekken. Laat volledig afkoelen.
  • Pureer de frambozen en wrijf ze door een zeef om de pitjes te verwijderen.
  • Haal de muntblaadjes uit het afgekoelde suikermengsel en meng het dan met de gepureerde frambozen.
  • Giet het mengsel in een vorm en zet in de vriezer. Roer het elk half uur goed door met een vork. Na 3 à 4 uur is de granité goed bevroren en kun je opdienen. 
  • Serveer met verse frambozen en een blaadje munt.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Modeste Herwig van het boek ‘IJs in elk seizoen’.