Zuiderse mosselen met saffraan

Voor 2 personen

Ingrediënten:
• 2 kg mosselen
• 6 saffraandraadjes*
• 2 el kerriepoeder Engels*
• een snufje cayennepeper*
• 3 uien
• 1 bleekselderij
• 1 teentje look
• 1 el plantaardige olie
• 200 ml witte wijn
• 1 handje fijngehakte peterselie

Benodigdheden: snijmesje*, (mossel)pot*, pollepel*, opscheplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak de mosselen schoon en spoel ze goed.
  2. Snijd de uien, knoflook en bleekselderij in grove stukken. 
  3. Verhit de olie in een (mossel)pot en fruit daarin kort de uien, look en selderij. 
  4. Voeg de mosselen en de kruiden toe.
  5. Voeg de wijn toe en zet het deksel op de pot tot de mosselen gaar zijn.
  6. Schep de mosselen in een diep bord en werk af met de fijngehakte peterselie.
  7. Serveer met brood.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.