Dorade uit de oven met pittige aardappeltjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 dorade, in zijn geheel schoongemaakt
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje citroenverbena
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

 

  • 1 citroen
  • 10 aardappeltjes, in plakjes gesneden
  • 1tl barbecuekruiden*
  • peper en zout*
  • pittige tomatensaus*
  • olijfolie*

Benodigdheden: kookpot/pan*, vergiet*, snijmesje*, ovenschaal*, bakkwastje*, pannetje*, pollepel*, spatel*, serveerschalen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Breng een pan met water aan de kook en blancheer de aardappels.
  • Giet na vier minuten af en droog de aardappeltjes. 
  • Verhit de oven voor op 180° C.
  • Snij de aardappels in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg er een laagje van de plakjes aardappel in en bestrooi met zout en de barbecuekruiden.
  • Leg de vis op de aardappels en bestrooi met de knoflook, takjes verse kruiden, 1 tl citroensap en 3 tl olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten, tot de vis en aardappelen gaar zijn.
  • Verhit intussen de tomatensaus in een pannetje.
  • Haal de vis uit de oven en leg op een serveerschaal.
  • Doe de aardappelen in een aparte schaal en giet hier de tomatensaus bij. Meng goed.
  • Haal de vis van de graat en serveer op een bord met wat pittige aardappeltjes en een schijfje citroen.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ingrid Hofstra.