Pannenkoekwrap met hummus en zoete aardappel

Voor 4 personen

Ingrediënten:
Voor de pannenkoekwraps
• 3 eieren
• 75 g bloem
• 150 ml melk
• 2 el olie
• 2 el verse dragon, fijngehakt
• 2 el verse peterselie, fijngehakt
 2 el verse bieslook, fijngehakt
• snufje cayennepeper*
• peper en zout*

Voor de hummus
• 250 g kikkererwten
• 1 tl tahini (sesampasta)
• 1 teentje look
• 2 el olijfolie*
• 1 el currypoeder*

Voor de vulling
• 1 grote zoete aardappel
• 4 hardgekookt eieren, in stukjes gesneden
• 12 stukjes gegrilde paprika (uit bokaal)
• 4 el zure room

Benodigdheden: kommen*, keukenmachine, snijmesje*, kookpot/pan*, pannenkoekenpan*, spatel*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:
  1. Maak eerst de hummus: hou 1/3 van het vocht van de kikkererwten apart en doe 2 eetlepels kikkererwten in een kommetje. Mix de rest van de kikkererwten met het vocht, de tahini, olijfolie, het currypoeder en het teentje look glad in een keukenmachine.
  2. Schil de zoete aardappel en kook hem gaar. Laat afkoelen en snij in blokjes. 
  3. Maak nu de pannenkoekwraps: mix de eieren met de bloem en de melk tot een glad beslag. Meng met de fijngehakte kruiden en kruid af naar smaak.
  4. Verhit wat olie in een pannenkoekenpan en bak de pannenkoeken.
  5. Bestrijk de pannenkoekwrap met wat hummus en doe er de kikkererwten, zoete aardappelblokjes, stukjes gegrilde paprika, stukjes hardgekookt ei en een lepeltje zure room op. Rol op en serveer meteen.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.