Terug naar school


Hallo! Mijn naam is Joyce. Op
Minibelle deel ik, samen met Anna en Kim, de leukste tips voor creatieve activiteiten met kinderen, inspiratie voor de kinderkamer en originele DIY’s.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor bijzondere kaarten, opvallende prints en mooi papier. Ik vind het leuk om kaartjes te versturen of ik knutsel zelf papieren labels voor cadeautjes. Binnenkort gaat mijn oudste dochter terug naar school en samen verzamelden we alvast wat spulletjes. Kijk je mee?

 

TERUG NAAR SCHOOL

augustus 2017 

De wekker gaat vroeg en even lekker snoezen is er niet meer bij. De ochtendspits: wassen, aankleden, ontbijten en vervolgens een ritje van 10 minuten in de bakfiets. Een ‘parkeerplekje’ zoeken. En vervolgens rennen de kinderen al joelend en springend over het schoolplein en wensen de ouders elkaar half wakker een ‘goedemorgen’. Om 8u45 gaat de bel. Het is duidelijk, de scholen zijn weer begonnen!  

Schoolspulletjes

Mijn oudste dochter gaat nu naar groep 3 en dat is best spannend! We gingen samen de stad in om wat vrolijke schoolspulletjes uit te zoeken. Een nieuw etui, een krokodillen-liniaal en kleurpotloden in alle kleuren van de regenboog mochten zeker niet ontbreken op zo’n eerste schooldag. Ook viel haar oog op een nieuw rugzakje om haar boterhammetjes voor de lunch in mee te nemen. Stiekem is het voor mij een beetje jeugdsentiment: samen met je mamma schoolspulletjes kopen. De geschiedenis herhaalt zich. 

En nog wat jeugdsentiment vond ik ook in de winkel: een mooi, ouderwets leitje stond naar mij te glimlachen. Zo een waar je met een griffel op kan schrijven, of met een krijtje.

Ik kon het niet laten liggen. Maar wat zou ik er mee gaan doen? Voor een to-do lijstje is het misschien wat klein. En terwijl mijn dochter allerlei moois in de winkel aanwees, viel mijn oog op een metalen klemmetje. ‘Bingo!’ dacht ik. Soms hoef je het zelf niet te bedenken en valt je oog gewoon op het antwoord. Een schroefje door het klemmetje en het leitje heen en hij is bevestigd.

Je kan er nu zoveel meer mee: lieve kleine berichtjes voor je kinderen schrijven, je lange to-do lijst aan ophangen, maar ook je favoriete ansichtkaart waardoor het leitje net een mooi schilderijtje is. Multifunctioneel en het staat ook zo leuk! 

Papier

Nu de scholen beginnen, wordt ook het inpakpapier weer vooraan in de winkels gelegd en dat is voor mij zeker geen straf. Mijn creatieve brein raakt geprikkeld, want met papier kan je zoveel meer dan alleen cadeautjes inpakken! Denk aan het maken van slingertjes, het vouwen van envelopjes of een hoedje-van-papier.

Bij thuiskomst was het eerste ‘papierproject’ het inpakken van enkele schriftjes. De schriftjes waar mijn dochter haar eerste zinnen in zal schrijven zijn stevig van materiaal, maar vragen aan de buitenkant om wat vrolijkheid. Ik ging aan de slag… 

Een mooi label erop met haar naam en iedereen weet aan wie dit schriftje toebehoort. Ook mijn dochter is erg bij met het resultaat.

Samen knipten wij nog wat vierkantjes uit verschillende soorten papier. Van het stevige papier vouwden wij de mooiste origami-hartjes. Klik hier voor de werkbeschrijving.  

 

De hartjes kan je natuurlijk ook op een blanco kaart kleven. Maak er dan een mooi poststukje van met lint en washitape.  

Wat-je-nog-meer-kan-doen-met-papier:

Tip 1
een hartje met een lieve boodschap in de lunchbox van je zoon of dochter zal het zeker goed doen

Tip 2
ook een mooi papiertje om de boterhammetjes zal je zoon of dochter zeker verrassen! Met een stukje keukentouw er omheen, blijft het boterhammenpapier goed op zijn plek zitten. Een standaard broodje wordt zo omgetoverd tot een kleine feestelijke lunch.


Fijne schooldagen!