Linguine met tomatensaus en gehaktballetjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 500 g linguine
• 2 flesjes pastasaus ‘basilicum’*
• 2 tomaten, gewassen en in stukjes gesneden
• 400 g kalfsgehakt
• olijfolie*
• basilicum

Benodigdheden: koekenpan*, kooktang*, steelpannetje*, pollepel*, snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan*, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Rol kleine balletjes van het kalfsgehakt.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin.
  3. Doe de tomatensaus in een steelpannetje met de blokjes verse tomaat.
  4. Verwarm de saus en voeg dan de gehaktballetjes toe.
  5. Kook de pasta intussen beetgaar in gezouten water.
  6. Giet de pasta af en meng met de saus.
  7. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum en serveer met Parmezaanse kaas.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.