Zandkoekjes

Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 175 g boter
• 70 g suiker
• 1 ei
• snufje zout
• 1/2 zakje vanillesuiker
• poedersuiker

Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*, suikerstrooier*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een schaal, voeg het ei op het einde toe en kneed snel tot een deegbal. 
  2. Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast. 
  3. Warm de oven voor op 175°C
  4. Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm 
  5. Steek vormpjes uit (diverse uitsteekvormpjes verkrijgbaar bij Dille & Kamille).
  6. Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en zet +/- 10 min in de oven.
  7. Laat afkoelen op een taartrooster. 
  8. Bestrooi met poedersuiker

Tip: deze koekjes zijn heerlijk gevuld met bv frambozenjam of lemoncurd.

 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille