Gevulde kip met appel, gehakt en rozijnen

voor 4 tot 6 personen 

Ingrediënten:
• 1 grote kip (bv. Poulet Noir of Bressekip), vraag aan de slager om het karkas te verwijderen maar de beentjes van de vleugels en de bouten te laten zitten
• 1 kg kalfsgehakt
• 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
• 4 appels
handvol rozijnen, geweekt in water
• 1 el kipkruiden*
 olijfolie*
 enkele takjes tijm

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan*, pollepel*, kom*, bamboe prikkertjes*, keukentouw*, geëmailleerde pan van gietijzer*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
  1.    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2.    Schil 2 appels en snijd ze in blokjes, hou apart. 
  3.    Stoof de uien in een kookpot/pan met een eetlepel olijfolie.
  4.    Voeg de blokjes appel toe en laat kort meestoven. 
  5.    Meng het gehakt met de gestoofde appeltjes en uien. 
  6.    Laat de rozijnen kort uitlekken en voeg deze toe aan de gehaktvulling. 
  7.    Leg de kip open (met de kippenborst naar beneden) op een houten plank.
  8.    Vul de kip met de gehaktvulling en sluit ze met behulp van bamboe prikkertjes. 
  9.    Draai de kip om en bind ze in het midden en aan de bouten samen met wat keukentouw.
  10.    Leg de kip in een gietijzeren pan en bestrooi ze met kipkruiden. 
  11.    Besprenkel ook met wat olijfolie.
  12.    Bak de gevulde kip ca. 40 min in de voorverwarmde oven. 
  13.    Snijd intussen de resterende twee appels in partjes.
  14.    Leg ze in de pan bij de kip en voeg ook enkele takjes tijm toe. 
  15.    Bak de kip nog 30 à 40 minuten tot hij helemaal gaar is. 
  16.    Serveer de gevulde kip met rozemarijnaardappeltjes

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.