Geroosterde groenten

Voor 2 personen

Geroosterde venkel met sinaasappel

Ingrediënten:
• 1 venkel, gewassen
• 2 sinaasappels, gepeld en in schijfjes gesneden
• 1/2 tl komijnzaad*
• olijfolie*
• 1 tl honing*
• peper en zout

Benodigdheden: koekenpan*, chefmes*, snijplank*, ovenschaal*, serveerschaal*

Geroosterde bloemkool met tahinidressing
Ingrediënten:
• 1/2 bloemkool, gewassen en in roosjes
• 1 tl kerriepoeder* 
• 1 tl kurkuma*
• 1/2 korianderzaadjes*
• olijfolie*
 200 ml Griekse yoghurt
 1 tl tahini
 peper en zout 

Benodigdheden: ovenschaal*, pollepel*, kom*, serveerschaal*, kommetje*
 *deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille. 
 
 
Geroosterde venkel met sinaasappel
Bereiding:
  1. Rooster de komijnzaadjes kort in een droge koekenpan zodat de aroma's vrijkomen. Hou apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snijd de venkel overlangs in plakken. Hou wat van het loof apart
  4. Leg de stukken venkel in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en honing.
  5. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Rooster de venkel 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij mooi gaar en lichtjes gekarameliseerd is.
  7. Serveer de venkel in een schaal met de schijfjes sinaasappel. Strooi er wat geroosterde komijnzaadjes over en werk af met het venkelloof.


Geroosterde bloemkool met tahinidressing
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schik bloemkoolroosjes in een ovenschaal, strooi er de kruiden over en besprenkel met wat olijfolie.
  3. Meng goed.
  4. Rooster de bloemkool ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Maak intussen de tahinidressing: meng de Griekse yoghurt met de tahinipasta. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Serveer de geroosterde bloemkoolroosjes in een schaal met de tahinidressing ernaast in een apart kommetje.


Deze recepten werden uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.