Brownies met walnoten

Voor 12 brownies

Ingrediënten:
• 250 g pure chocolade
• 250 g ongezouten boter + extra
• 400 g witte suiker
• 4 eieren
• 220 g bloem + extra
• 200 g walnoten

Benodigdheden: brownie-bakblik van 27 × 26 cm
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt deze samen met de boter au bain-marie. Blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten en meng er dan de suiker door. Laat het mengsel een beetje afkoelen zodat straks de eieren niet kunnen stollen.
  3. Klop er een voor een de eieren door. Zeef er nu de bloem bij en schep deze zonder te kloppen door het beslag zodat het luchtig blijft.
  4. Hak de walnoten grof en schep ze door het beslag.
  5. Vet een brownie-bakblik in met boter en bestuif met bloem.
  6. Giet er het beslag in en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 25 minuten bakken.
  7. Een goede brownie is niet helemaal doorbakken, de binnenkant moet lekker zacht blijven. Als je in de brownie prikt, mag er geen vloeibaar beslag meer aan de prikker hangen; een beetje chocolade mag wel.
  8. Neem de brownie uit de oven en laat even afkoelen. Keer de vorm om hem er voorzichtig uit te halen en snijd de brownie in gelijke stukken.
  9. Serveer je er ijs bij? Zorg dan dat de brownies nog een beetje lauw zijn. De combinatie is heerlijk.

Dit recept komt uit Bakgeheimen, een uitgave van Dille & Kamille.