Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Voor 2 personen

Ingrediënten
:
1 el plantaardige olie
2 el rode currypasta
1 ui, gepeld en fijngesnipperd
1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
½ rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
2 stengels citroengras
1 cm gemberwortel
200 gr kipfilet, in blokjes gesneden
1 el rietsuiker
0,5 l kippenbouillon
250 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
zout*
• verse koriander

Benodigdheden: kookpot/pan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
  1. Zet een kookpot met de olie op het vuur. 
  2. Stoof de fijngesnipperde look en ui aan met de currypasta en de chilipeper. 
  3. Voeg de stengels citroengras en de gember toe en laat even stoven.
  4. Voeg de kippenblokjes toe en bak kort aan.
  5. Voeg ook de rietsuiker toe. 
  6. Blus met de kokosmelk en voeg de kippenbouillon toe. 
  7. Breng op smaak met limoensap en zout.
  8. Laat de soep doorkoken tot de kippenblokjes volledig gaar zijn.
  9. Serveer met wat plukjes koriander.

Extra: voeg eventueel stukjes tomaat of champignons toe!

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.