Tulband met witte chocolade, cranberries en pistachenoten

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 250 g roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
• 250 g witte suiker
• 250 g zelfrijzend bakmeel + extra
• 4 eieren
• snufje zout*
• geraspte schil van 1 citroen
• 250 g witte chocolade
• 75 g gedroogde cranberries
• 75 g pistachenoten 

Benodigdheden: kommen*, garde*, pollepel*, bakkwastje*, tulbandvorm Ø 25 cm, caketester*, taartrooster*, steelpan*, koekenpan*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Klop de boter met de suiker in 10 minuten glad.
  3. Klop er de eieren een voor een door.
  4. Voeg het bakmeel, de citroenrasp en een snuf zout toe.
  5. Meng tot een luchtig beslag.
  6. Beboter de binnenkant van de tulbandbakvorm en bestuif met wat bakmeel.
  7. Giet het beslag in de vorm en bak 1 uur in de oven.
  8. Steek een caketester of prikker in de cake: als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Zo nee, laat hem dan nog 10 minuten extra garen.
  9. Laat de cake afkoelen op een rooster.
  10. Smelt de witte chocolade au bain-marie en giet de vloeibare chocolade over de tulband.
  11. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan.
  12. Hak de nootjes en de cranberries fijn en strooi ze over de witte chocolade.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.