Winterse spruitjessalade met postelein en spekjes

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 600 g spruitjes
• klontje boter
• 400 g spekblokjes
• versgemalen zwarte peper* 
• fleur de sel of grof zeezout* 
• 50 g postelein
 • olijfolie*

Benodigdheden: snijmesje*, kookpot*, groentestoommandje*, braadpan*, pollepel*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
  1. Snijd van elk spruitje een stukje van de onderkant af en verwijder lelijke blaadjes. 
  2. Stoom de spruitjes 10 minuten en spoel ze af onder koud water. 
  3. Bak het spek in wat boter krokant, voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend mee tot ze beetgaar zijn. 
  4. Doe over in een schaal en laat iets afkoelen.
  5. Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel of zeezout. 
  6. Verdeel er de postelein over en schep even om. 
  7. Druppel er tot slot wat olijfolie over.
  8. Serveer lauwwarm.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper