Tajine met gehaktballetjes en ei

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 blik tomatenblokjes
1 grote ui, geschild en fijngesneden
1 teentje look, gepeld en fijngesneden
100 ml groentebouillon
2 wortelen, gewassen en in grove stukken gesneden
½ blik kikkererwten
500 g lamsgehakt
5 eieren
2 el paneermeel
2 tl ras el hanout*
2 tl garam masala*
1 tl gerookt paprikapoeder*
 1 tl karwijzaad*

snuifje cayennepeper*
zout*
verse munt, fijngehakt
verse koriander, fijngehakt
1 el olijfolie*

Voor erbij:
Marokkaans brood

Benodigdheden:kom*, tajine*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille



Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Doe het lamsgehakt in een kom. Doe er een ei, het paneermeel, 1 tl ras el hanout, 1 tl garam masala, wat verse munt, koriander en zout onder. Rol er mooie balletjes van.
  3. Zet de tajine op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak de lamsballetjes kort aan tot ze een krokant korstje hebben.
  4. Voeg de fijngesneden look en ui toe. Voeg ook de stukken wortel en de kikkererwten toe en bak alles kort door.
  5. Doe er de tomatenstukjes en de bouillon bij. Voeg er 1 tl ras el hanout, 1 tl graham masala, het paprikapoeder, de cayennepeper en het karwijzaad aan toe. Roer alles mooi door.
  6. Zet de tajine met het deksel erop ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
  7. Haal de tajine uit de oven, haal het deksel eraf en maak 4 kuiltjes in de saus. Giet hier 4 eitjes in.
  8. Zet het deksel terug op de tajine en plaats nog zo’n 15 min. in de oven tot de eitjes gebakken zijn.
  9. Serveer met wat verse koriander en Marokkaans brood.


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.