Filo-wrap met zalm, ricotta en pesto

Voor 4 personen

Ingrediënten:
voor de filo-wrap:
4 zalmfilets (van ongeveer 100 g)
250 g ricotta
4 el pesto alla Genovese*
1 pak kant-en-klaar filodeeg
olijfolie*
peper en zout*

voor de yoghurtdip:

200 g Griekse yoghurt
¼  komkommer, geschild en fijngeraspt
handje verse fijngehakte groene kruiden: peterselie, dille, munt en bieslook

voor erbij:
200 g veldsla
olijfolie*
witte wijnazijn
peper en zout*

Benodigdheden: bakkwastje*, mengkommen*, lepel*, bakplaat*, bakpapier
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg het filodeeg open.
  3. Neem voor elke wrap zo’n 3 velletjes filodeeg. 
  4. Bestrijk elk velletje met een beetje olijfolie en leg de velletjes opnieuw op elkaar.
  5. Leg op elk stapeltje van 3 velletjes een stukje zalmfilet.
  6. Meng de ricotta met de pesto en doe een lepel van het mengsel naast de zalm. Kruid met peper en zout.
  7. Rol de wraps één voor één op. Bestrijk de buitenkant ook met wat olijfolie.
  8. Leg de filowraps op een bakplaat met bakpapier en bak ze ca. 35 minuten in de oven tot ze mooi krokant gebakken zijn.
  9. Meng intussen alle ingrediënten voor de yoghurtdip.
  10. Breng de veldsla op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
  11. Schik de sla op de borden. Leg op elk bord een filo-wrap en serveer met de yoghurtdip.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.