Mini-pavlova’s met lemon curd

Voor 6 tot 8 pavlova’s

Ingrediënten:
250 g eiwitten
250 g kristalsuiker
250 g poedersuiker
lemon curd*
blauwe bessen
enkele takjes verse munt
taartdecoratie*

Benodigdheden: mengkommen*, mixer, spuitzak*, gekarteld spuitmondje*, bakplaten*, bakpapier, uitsteekvorm cirkel*, potlood*, lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. 
  2. Klop de eiwitten licht schuimig.
  3. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop de eiwitten verder stijf tot ze in pieken staan.
  4. Klop er dan beetje per beetje de poedersuiker door.
  5. Klop verder (dit kan zo’n 10 minuten duren) tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
  6. Schep het mengsel in een spuitzak.
  7. Neem 2 bakplaten met bakpapier. Teken cirkels op het bakpapier met behulp van een vormpje en een potlood. Draai het bakpapier om.
  8. Vorm met de spuitzak en een gekarteld spuitmondje kleine toefjes of schuimpjes op de bakplaten.
  9. Gebruik de bolle kant van een lepel om in elk hoopje schuim een kuiltje te wrijven voor de vulling.
  10. Bak de meringueschuimpjes ca. 3 uur in de voorverwarmde oven op 100°C.
  11. Laat ze nadien ook volledig afkoelen in de oven. De meringue mag binnenin nog een beetje zacht zijn.
  12. Roer de lemoncurd los en schep ‘m in de pavlova’s.
  13. Werk af met wat blauwe bessen, takjes verse munt en eventueel wat suikerdecoratie.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.