Zeebaars met verse kruiden

Voor 2 personen 

Ingrediënten: 
• zeebaars, waarvan de buikholte is schoongemaakt 
• 2 citroenen, waarvan 1 in partjes gesneden en 1 gehalveerd
• handvol basilicum (liefst ‘pistou’)
• halve bos platte peterselie 
• 4 el olijfolie*
• 1 tl ras el hanout* 
• 1 tl currypoeder* 
• peper* 
• zout* 

Benodigdheden: 
ovenschaal*, snijplank*, halvemaanmes
 *deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding: 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg er de zeebaars in. 
  3. Hak een beetje van de basilicum en de peterselie fijn en stop de kruiden in de buikholte. 
  4. Schik de citroenpartjes ook in de buikholte. 
  5. Kruid de vis met peper, zout, currypoeder en ras el hanout.
  6. Leg de rest van de verse kruiden naast de vis in de ovenschaal en besprenkel alles met wat olijfolie.
  7. Bak de vis ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de gehalveerde citroen. 
 
 Tip: Je kunt de vis ook perfect op de barbecue bereiden. Bak hem dan in een aluminium schaaltje met een dekseltje. 
 
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.