Coq au vin

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 grote hoevekip, in stukken
• 150 g spek, in blokjes
• olijfolie*
• 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
• 3 grote wortelen, geschild en in plakjes
• 100 g champignons, schoongemaakt en gehalveerd
• 12 zilveruitjes
• 500 ml kippenbouillon
• 1 fles rode wijn
• 1 kruidentuiltje (met peterselie, tijm en laurier)*
• peper en zout*

Benodigdheden:
zeef*, kookpot/pan*, pollepel*, braadpan*, *deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
  1. Laat de zilveruitjes uitlekken en hou apart. 
  2. Neem een grote kookpot en stoof hierin de fijngesneden sjalot en de look aan met wat olijfolie. 
  3. Voeg ook de plakjes wortel en de halve champignons toe en laat kort meestoven. 
  4. Kruid intussen de kip met peper en zout en bak ze in een braadpan met wat olijfolie rondom bruin. 
  5. Doe de stukken kip in de kookpot bij de groente. 
  6. Bak de spekblokjes in het braadvet van de kip, en voeg ze toe aan de kookpot samen met de zilveruitjes.  
  7. Overgiet alles met de bouillon en de rode wijn, voeg het kruidentuiltje toe en laat minstens een uur sudderen op het vuur. 
  8. Werk af met wat fijngehakte peterselie en serveer met rozemarijnaardappeltjes.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.