Mini-appelflappen met bosbessenconfituur

Voor 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 8 vierkantjes kant-en-klaar bladerdeeg
• 2 appels
• 4 el bosbessenconfituur*
• 2 el boter
• 1 eidooier, losgeklopt
• 2 el kristalsuiker

Benodigdheden: snijmes*, snijplank*, koekenpan*, pollepel*, bakpapier, bakplaat*, vork*, bakkwastje* *deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Schil de appels en snij in blokjes. 
  2. Stoof de appelblokjes aan in de boter. Meng met de bosbessenconfituur.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  4. Leg de bladerdeegvelletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Lepel er wat van het appelmengsel op en sluit de bladerdeegvierkantjes diagonaal tot je mooie flapjes krijgt.
  6. Druk de randen nog even goed aan met behulp van een vork.
  7. Bestrijk de appelflapjes met een bakkwastje met de losgeklopte eidooier.
  8. Bestrooi de appelflapjes met wat suiker en bak ze ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.