Pizza met ricotta en venkelworst

Voor 2 pizza’s
Bereidingstijd: 1 uur


Ingrediënten:
voor het pizzadeeg
• biologische bakmix voor pizza*
• 1 el olijfolie*
• 250 ml lauwwarm water
• 8 g instant gist*

voor de topping
• 165 ml pastasaus basilicum*
• 4 el ricotta
• 1 venkelworstje
• venkelzaadjes
• 4 el gemalen mozzarella
Benodigdheden: kom*, theedoek*, deegroller*, (pizza)bakplaat*, bakpapier, lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding: 
  1. Maak het pizzadeeg: los de gist op in lauwwarm water. 
  2. Doe er de pizzamix en de olijfolie bij. Kneed het deeg zo’n 10 minuten.  
  3.  Verdeel het deeg in twee gelijke delen, en laat het onder een vochtige theedoek ca. 30 minuten rijzen. 
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  5. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. 
  6. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  7. Beleg elke pizza met de tomatensaus en wat geraspte mozzarella. 
  8. Knijp het gehakt uit het venkelworstje en schik het op de pizza’s. 
  9. Werk af met wat ricotta en venkelzaadjes. 
  10. Bak de pizza ca. 18-20 min. in de voorverwarmde oven tot hij mooi goudbruin gebakken is.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.