Maastricht

workshop basis taart decoratie

Tijdens deze workshop leer je van Michelle Claire van Pittie Pastry alles over het zelf maken en decoreren van een taart. Van het bakken van de lekkerste cake tot het vullen en afsmeren zoals een echte banketbakker. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe je zelf van eetbare papier bloemen kan maken zodat je een mooie, gedecoreerde taart mee naar huis kan nemen.
Donderdag 7 maart  18:30-20:30
Kosten €35,- p.p.
Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com
 

Workshop Oosterse fingerfood hapjes maken

Ben je op zoek naar een mini workshop oosterse fingerfood hapjes? Audrey Hessen leert je tijdens de workshop twee oosterse hapjes maken waarbij het vouwen centraal staat. Je krijgt informatie over het recept, de kruiden en specerijen. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Je gaat  Pangsit goreng, een gevouwen hapje met een vlees en/of tofu vulling maken. Dit hapje kan geserveerd worden als borrelhapje met chilisaus dip. Daarnaast ga je een Indische kleine loempia gevuld met bamboescheutjes, groente en vlees of tofu, geserveerd met chilisaus maken.
Donderdag 21 maart  18:30-20:30
Kosten €25,- p.p.
Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com
 

Workshop ‘Stek Je Plant’

Wil je je huis omtoveren tot een urban jungle en leren hoe je je planten het beste kunt stekken? Iris van Mama Botanica helpt je graag op weg. In deze workshop ga je actief aan de slag met het stekken van kamerplanten en leer je verschillende methodes die je makkelijk thuis kunt toepassen.
Zondag 24 maart
Je kunt kiezen uit twee tijden: 12:00-14:00 of 14:30-16:30
Kosten: €35,- p.p. inclusief koffie en thee, wat lekkers en een verzameling stekjes
Inschrijven via: www.mamabotanica.nl/workshops

Workshop waterkefir maken

Waterkefir is een sprankelende probiotische frisdrank vol goede eigenschappen en met vele mogelijkheden. Dit bijzondere drankje ontstaat tijdens het fermenteren van suikers door middel van goede bacteriën en gisten. Wil je leren hoe je deze gezonde bubbels zelf kunt maken? Komen proeven waar het naar smaakt? Weten waar het goed voor is en wat je er allemaal mee kunt doen? Tanja Stevens van Gezond gestel deelt graag haar kennis en ervaring over de kunst van het fermenteren. Je gaat na deze avond naar huis met je eigen cultuur, pot en flesje waterkefir en alle info om thuis direct te beginnen. Donderdag 28 maart 18:30-20:30
Kosten: €35,- p.p.
Inschrijven kan in de winkel of via Maastricht@dille-kamille.com
 

Workshop kleine Franse patisserie

Tijdens de workshop kleine Franse patisserie neemt Michelle Claire van Pittie Pastry je een avond de Franse patisserie in en leert je hoe je zelf de lekkerste Franse zoetigheden kan maken. Aan het einde van de avond ben je op de hoogte van alle geheimen en tips & tricks zodat je thuis de lekkerste madeleines en eclairs kunt maken.
Donderdag 4 april 18:30-20:30
Kosten €37,50 p.p.
Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com

Workshop Indische pasteitjes maken

In deze workshop leer je hoe je Indische pasteitjes maakt. Het deeg wordt vers gemaakt en uitgerold waarna we de pasteitjes vullen met een heerlijk vlees-groente of tofu-groentevulling. Het dichtvouwen van de pasteitjes vergt techniek maar die leren we je graag.
Donderdag 2 mei 18:30-20:30
Kosten €29,50 p.p. (je krijgt alle hapjes mee naar huis)
Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com

Workshop brood bakken

Wist je dat er duizend soorten brood zijn? Ieder brood is net een beetje anders. In deze workshop maken we basis brood en een lekker zacht wit Ciabatta brood. Dit zijn eenvoudige recepten waar je een eerste stap maakt naar een eigen brood. Deze broden kan iedereen eenvoudig zelf thuis bakken, zelfs zonder speciale oven.
Donderdag 9 mei 17:00-20:30
Kosten €25,- p.p. 
 

workshop vegan gebak maken

Bakken zonder eieren, boter en melk? Kan dat wel? Ja, dat kan zeker! In deze workshop ga je onder begeleiding van Wim Peumans op verkenning in de wondere wereld van vegan bakken. Je krijgt alle nodige tips en tricks om bakken zonder dierlijke ingrediënten tot een lekker einde te brengen. En natuurlijk steek je daarbij zelf de handen uit de mouwen: samen toveren we heerlijke plantaardige patisserie uit de oven. Een workshop om de vingers bij af te likken!
Donderdag 9 mei 18:30-20:30 
Kosten €22,50 p.p.

workshop Hollands gebak

Leer alle ins & outs van de lekkerste Hollandse gebakjes tijdens deze workshop Hollands gebak. Michelle Claire van Pittie Pastry leert je hoe je zelf de lekkerste gevulde koeken, mergpijpjes en kokos kransen kunt maken. Aan het einde van deze avond ga je naar huis met een goed gevulde doos gebak en kennis over basistechnieken uit de Hollandse banketwereld zoals chocolade tempereren.
Donderdag 23 mei  18:30-20:30
Kosten €37,50 p.p.  (incl. een doos gebak om mee naar huis te nemen)
Inschrijven via maastricht@dille-kamille.com
 

Workshop vegan gebak maken

Nam je al eerder deel aan een vegan bakshop bij Dille & Kamille, maar lust je meer van dat lekkers? Speciaal voor jou plannen we een vervolgsessie, waarin we ons verder verdiepen in de wondere wereld van puur plantaardig gebak. Samen toveren we verrassende en heerlijke baksels uit de oven, waarvan je nooit gedacht had dat je ze ook vegan kon maken. 
Donderdag 13 juni 18:30-20:30
Kosten €25,- p.p. 

Workshop ijsthee maken

Thee drink je meestal warm, maar bij lekker weer is er niets verfrissender dan een heerlijk glas ijsthee. Wist je dat je ijsthee op wel vijf verschillende manieren kunt maken? En dat het effect op de smaak dan steeds anders is? In de workshop gaan we aan de slag met verschillende soorten ijsthee, waarbij we niet alleen thee maar ook kruiden, bloemen, fruit en zelfs groenten gebruiken. Anja Wiersma is uw Zaterdag 15 juni  10:00-12:00
 Kosten €17,50 p.p.
 

Handletterprojecten

Handlettering is nog steeds helemaal hip! Maar hoe veel leuker is het om handlettering toe te passen op materiaal om zo de mooiste dingen te kunnen maken en mee naar huis te kunnen nemen. Met onze prachtige artikelen gaan we aan de slag en we gaan ze helemaal eigen maken. De projecten zijn afgestemd op de seizoenen, super leuk en iedere keer iets anders. Rachel van Wildflower Ranch begeleidt de projecten.
 
Er zijn verschillende projecten waaraan je kunt deelnemen:
- Bloempot project: donderdag 28 februari 
- Dienblad project: donderdag 18 april
- Glas project: donderdag 27 juni 
- Kop&schotel project donderdag 29 augustus  
- Kussen project: donderdag 24 oktober 
- Kerstloper project: donderdag 12 december

De kosten voor elke workshop zijn €30,- p.p.
Elke workshop is van 19:00-21:00
*Graag je naam en welke workshop je wilt volgen vermelden