Spicy worstenbroodjes met cheddar

Ingrediënten:
• 1 sjalot
• 1 teentje look
• 200 gr gemengd gehakt 
 1 tl korianderzaad*
• 1 tl komijnzaad* 
 1 tl versgemalen
• zwarte peper*
 1 tl chilipoeder*
 2 eieren
 1 rol bladerdeeg
• 50 gr cheddarkaas, in plakjes
• 50 gr ketchup
• 1 el Ajvar pikante saus* of piri piri saus*
• chiliflakes
• peper en zeezout*

Benodigdheden:
snijmesje*, snijplank*, kommen*, pollepel*, vijzel*, bakplaat*, bakpapier, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
  1. Snijd het sjalotje en het teentje look fijn en voeg ze toe aan het gehakt. 
  2. Doe het korianderzaad, komijnzaad, het chilipoeder en de zwarte peper in een vijzel en maal tot een fijn poeder. 
  3. Voeg de kruiden toe aan het gehakt, doe er ook een eitje bij en meng goed.
  4. Neem de rol bladerdeeg en snijd in stroken van 10 tot 12 cm centimeter breed.
  5. Verdeel het gehakt in het midden van elke strook, over de hele lengte.
  6. Leg voor extra smaak plakjes cheddarkaas bovenop het gehakt. 
  7. Vouw elke strook dubbel over de vulling en snij in mini-worstenbroodjes. 
  8. Bestrijk elk worstenbroodje met wat opgeklopt eigeel en werk af met chiliflakes en zeezout. 
  9. Bak de mini-worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven op 180°C (gedurende 30 minuten of totdat ze gaar en goudbruin zijn). 
  10. Meng voor de dipsaus de ketchup met de pikante saus. 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Loïc Van Impe.