Frittata met chorizo en spinazie

Voor 1 grote frittata (ca. 9 porties)
Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten:
• 10 eieren
• 150 g geraspte Emmentaler kaas
• ½ verse chorizoworst
• 150 g spinazie
• ½ tl gerookte paprikapoeder, mild
• peper en zout

Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, kom, garde, snijmes, snijplank

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.Neem een (emaille) bakplaat en leg er bakpapier in.
  2. Klop de eitjes los, meng met de geraspte Emmentaler, het paprikapoeder en kruid met peper en zout.
  3. Snijd de chorizo in plakjes en leg de helft ervan op de bakplaat samen met de spinazie.
  4. Giet er het eimengsel over en verdeel er dan de rest van de chorizo over.
  5. Bak de frittata ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.