New York lemon-vanilla cheesecake met zomers rood fruit

Voor 8-12 punten

Ingrediënten: 
Taart
• 375 gram granola met fruit
• 225 gram roomboter
• sap en rasp van 1 citroen
• 300 gram Griekse yoghurt
• 200 gram mon chou
• 3 eieren
• 125 gram witte basterdsuiker
• 1 eetlepel vanillepasta
• 2 eetlepels maïzena 

Topping
• mix van vers zomerfruit 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden, stand hetelucht.
  2. Bekleed een vorm met bakpapier.
  3. Doe de granola in een grote kom en haal de rozijnen uit de granola. Deze worden namelijk beetje bitter bij het bakken.
  4. Smelt de boter in een pannetje en meng met de granola en druk stevig aan in de vorm met de bolle kant van een lepel. Laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Maak ondertussen de vulling. Klop met een mixer de mon chou met de Griekse yoghurt, suiker en citroenrasp tot een glad geheel.
  6. Meng 1 voor 1 de eieren erdoor en voeg dan de vanillepasta erdoor met het citroensap. Klop de maïzena erdoor.
  7. Vul de bodem met het kwarkmengsel en bak de taart in 50-60 minuten goudbruin. Hij is dan nog een beetje wiebelig.
  8. Laat de taart afkoelen in een geopende oven en zet in de koelkast daarna minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Garneer de afgekoelde taart rijkelijk met het zomerse rode fruit en snijd in punten.