Apfelstrudel

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 3 appels
• sap van 1/2 citroen
• 20 gr suiker
• 100 gr gewelde rozijnen, uitgelekt
• 1 zakje vanillesuiker
• 3 el bloem
• 1,5 tl speculaaskruiden*
• 1 plak bladerdeeg van ca. 30x30 cm, ontdooid
• 1 eidooier, losgeklopt 

Benodigdheden: fruitmesje*, appelboor*, kom*, bakplaat*, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Schil de appels. Verwijder de klokhuizen en snij alles in kleine blokjes. 
  2. Roer het citroensap door de suiker en vermeng met de appelstukjes en uitgelekte rozijnen.
  3. Meng de speculaaskruiden met de bloem en vanillesuiker en roer door de appelblokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Leg het bladerdeeg op een stuk bakpapier. Leg eventueel verschillende velletjes op elkaar en rol er met een deegroller een plak van 30x30 cm van.
  6. Leg het appelmengsel in het midden van het deeg.
  7. Vouw de ene deeghelft over het appelmengsel.
  8. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een beetje water en vouw de andere deeghelft erover.
  9. Druk de zijkanten goed dicht zodat het appelmengsel er niet uit kan lopen. 
  10. Rol de strudel met behulp van het bakpapier om, zodat de naad aan de onderkant zit.
  11. Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak de strudel in 20-25 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Tip: serveer met een bolletje ijs of vanillesaus.
 
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille