Cupcakes

Voor ongeveer 12 cupcakes

Ingrediënten:
• 80 g boter
• 280 g suiker
• 240 g bloem
• 1 el bakpoeder*
• 1/4 tl zout
• 2,4 dl volle melk
• 2 grote eieren

Ook lekker met glazuur:
• 500 g poedersuiker
• 160 g zachte boter
• 50 ml volle melk

Benodigdheden: beslagkom*, garde*, meelzeef*, cakevormpjes*, muffinbakplaat*, taartrooster*, mixer, paletmes
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:
Voor de cake

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. 
  2. Meng de boter met de suiker, bloem, bakpoeder en zout tot een kruimelig mengsel.
  3. Doe de melk in een kom, voeg de eieren toe en klop alles met een garde door elkaar.
  4. Voeg 3/4 van het melkmengsel toe aan de droge ingrediënten en klop alles door elkaar tot een glad en dik mengsel.
  5. Voeg ook de rest van het melkmengsel toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar. 
  6. Vul de cakevormpjes voor ¾ met het deeg en bak in 20 minuten lichtbruin. 

Voor het glazuur
  1. Laat de cakejes afkoelen op een rooster en meng intussen de poedersuiker en boter goed door elkaar.  
  2. Voeg de melk al roerend toe aan dit mengsel tot het licht en romig is.
  3. Bestrijk de cakejes met het glazuur en strijk glad met het paletmes. 
  4. Versier de cakejes eventueel met extra decoratie.

Tip: Deze cakejes zijn ook heerlijk met een 'cream cheese glazuur'.
Meng hiervoor:
• 110 gr verse kaas (bv. Philadelphia)
• 50 gr zachte roomboter
• 50 gr gezeefde poedersuiker
• sap van 1/2 citroen  
tot een smeuïg mengsel. Bestrijk hiermee de afgekoelde cakejes en laat het glazuur een uur in de koelkast opstijven.

 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille