Kersen op brandewijn

Sappige kersen uit het seizoen zijn natuurlijk heerlijk om direct uit het vuistje te eten. En haal dit jaar een extra pondje kersen om ons recept voor kersen op brandewijn te maken. Na een maand hebben de kersen hun smaak aan de brandewijn afgegeven en kun je genieten van een bijzonder zomers drankje. De kersen die achterblijven in de inmaakpot gooi je niet weg - verwijder de pit uit de kers en gebruik ze in je zomerse desserts! Of, ook erg lekker, doop ze in au bain-marie gesmolten pure chocolade, een fantastische combinatie!

Tip: Vraag bij de slijter om speciale inmaakbrandewijn.

Voor 0,5 liter

Ingrediënten:

  • 500 gr kersen
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 1 biologsche citroen
  • 500 ml inmaakbrandewijn
  • 1 kaneelstokje*

Overige benodigdheden:

Bereiding:

  1. Was de kersen en verwijder de steeltjes. 
  2. Doe de hele kersen in een gesteriliseerde beugelpot van 2 liter.
  3. Boen de citroen goed schoon en schil er 2 repen schil af.
  4. Doe de suiker, citroenschil en kaneelstokje in de pot bij de kersen.
  5. Overgiet met de brandewijn.
  6. Sluit goed af en schud de pot elke dag een aantal keer zodat de suiker oplost.
  7. Laat op een donkere plek in ca. 4 weken op smaak komen.
  8. Giet de kersenbrandewijn door een zeef in een nieuwe, schone weckpot. De overgebleven kersen kan je bv. in desserts gebruiken – heerlijk met chocolade!
  9. Drink de kersenbrandewijn zo of met ijsblokjes en naar smaak een schijfje citroen.