Gnocchiplankje van beukenhout

Gnocchiplankje van beukenhout
Gnocchiplankje van beukenhout
Gnocchiplankje van beukenhout
Gnocchiplankje van beukenhout
Video
4,95
Voorraad wordt opgehaald...
 

Is dit artikel op voorraad in een van de Dille & Kamille-winkels? Klik hier

 

Maak zelf authentiek Italiaanse gnocchi of garganelli. Met dit plankje en het bijbehorende dunne rollertje maak je heel eenvoudig mooie geribbelde aardappelgnocchi of garganelli-pasta.

• Dankzij de ribbels blijft saus goed aan de pasta 'hangen'.
• Klik hier voor ons heerlijke gnocchirecept.
• Een leuk cadeaupakket maak je met: een heerlijke fles tomatensaus, Italiaanse kruiden en de pureeknijper.

Tip: Bestuif zowel het plankje als het rollertje vóór gebruik licht met bloem.

Tip: Met een pureeknijper krijg je de fijnste aardappelpuree en dus de luchtigste gnocchi.

Wordt geleverd met gebruiksaanwijzing. Meer informatie, gebruikstips en handige foto’s kan je ook vinden op onze site bij de recepten. Een beknopte uitleg vind je onderaan deze pagina bij ‘meer informatie’.

Gemaakt van beukenhout, niet geschikt voor de afwasmachine.

Gnocchi zijn Italiaanse 'knoedels' gemaakt van gekookte, gestampte aardappels, bloem en ei. Om te zorgen dat het gnocchideeg niet te nat wordt, kook je de aardappels in de schil – zo dringt er minder vocht in de aardappels tijdens het koken.
1. Maak aardappelgnocchi volgens het recept op onze website.

2. Laat het plankje schuin op het werkvlak rusten, de onderzijde is hiervoor iets afgeplat.

3. Rol de gnocchi m.b.v. je duim van boven naar beneden over het plankje en druk er met je duim een holletje in.

4. Laat de gnocchi om een met bloem bestoven theedoek rusten tot je ze gaat koken.

Garganelli, een specialiteit uit de Italiaanse regio Emilia Romagna, zijn vierkantjes

eierpasta, opgerold tot holle, geribbelde buisjes. Dankzij de ribbels hecht rijke vleessaus, zoals Ragù alla Bolognese, of romige saus met kaas, goed aan deze pasta.

Tip: Traditioneel wordt soms wat geraspte nootmuskaat door het pastadeeg gemengd. Kijk voor het recept voor pastadeeg op onze site.

1. Rol vers pastadeeg uit tot iets minder dan 1 mm dikte en laat een half uurtje drogen zodat het iets steviger wordt.

2. Snijd het deeg in repen van 5 cm breed en vervolgens in vierkantjes.

3. Leg het deeglapje diagonaal op het plankje.

4. Rol het rollertje van onder naar boven het deeg, zo krijg je ribbels.

5. Vouw de bovenste punt van het vierkantje over de roller.

6. Rol nu weer terug naar beneden. Je vormt zo een geribbeld pastabuisje.

7. Druk het buisje onderaan met de roller op het plankje om het dicht te maken.

8. Schuif het buisje van de roller en leg het op een bebloemde houten plank of theedoek.

9. Maak zo alle garganelli en laat ze ca. 2 a 3 uur drogen voor je ze verder verwerkt.

Download meer informatie
Artikelnummer: 00010540


Waarom Dille & Kamille?

Klantenservice

Voor vragen, tips of hulp kun je met onze klantenservice bellen. Geopend van ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur.

020-2382160

Of neem contact op via:

klantenservice@dille-kamille.com
Of kom eens langs in één van onze winkels!