Balletjes van kippengehakt met dragonroomsaus

Voor 12 balletjes
Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten:
• 200 ml kippenbouillon
• 200 ml kookroom
• 50 ml witte porto
• 2 handjes verse dragon
• 350 g kippengehakt
• 1 eidooier
• 4 el paneermeel
• 2 el kipkruiden 
• 2 el arachideolie
• peper en zout

Benodigdheden: mengkomsteelpannetjepollepel,braadpansnijmessnijplank

Bereiding:

  1. Meng het kippengehakt met de eidooier, het paneermeel, de kipkruiden, peper en zout.
  2. Rol er kleine balletjes van.
  3. Doe de kippenbouillon met de room en de porto in een steelpannetje, laat inkoken tot je een mooie dikke saus krijgt.
  4. Bak intussen de kippengehaktballetjes in een pan met wat olie.Hak de dragon fijn en meng onder de saus.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de warme saus.


Tip! Als je je saus snel wilt laten indikken kun je wat koude room mengen met 2 el bloem. Roer dit tot een dik papje en voeg dit toe aan je saus. Roer goed en laat de saus zo snel indikken.