Havermoutrepen met pindakaas

Voor 9 stuks

Ingrediënten:
• boter om in te vetten
• 150 gr havermoutvlokken
• 150 gr amandelen zonder vliesjes
• 5 eetl. sesamzaadjes
• 50 gr pure chocolade, in stukjes
• 250 gr pindakaas
• 100 ml vloeibare honing
• beetje water

Benodigdheden: rechthoekige bakvorm/brownievorm*, keukenmachine, bakpapier, metalen of rubber spatel*, mes*
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Vet een brownievorm in met wat boter en bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Hak de amandelen grof in de keukenmachine.
  3. Doe havermout, sesamzaadjes en chocolade erbij. 
  4. Voeg de honing en de pindakaas toe en laat de keukenmachine nog even draaien tot alles goed gemengd is. Voeg indien nodig wat water toe als het mengsel te droog is.
  5. Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan. Strijk alles plat met een spatel. Dit gaat heel makkelijk als je de spatel eerst even nat maakt met wat water.
  6. Zet de vorm in de koelkast en laat 3 uur opstijven.
  7. Til de 'havermoutkoek' uit de bakvorm en snijd in repen.

Tip: lekker bij de thee of als voedzaam tussendoortje. 


Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/