Japanse noodles met paddenstoelen, bimi en verse koriander

2 personen

Ingrediënten:
• 1 pakje noedels naar keuze
• 200 gr bimi 
• 250 gr mix verschillende paddenstoelen zoals kastanjechampignons, enoki en shitaki
• 2 lente-uitjes
• verse koriander
• olijfolie, zout en peper
• geroosterde sesam, wit en zwarte saus naar keuze 

Benodigdheden: Champignonborsteltje

Bereiding: 

  1. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de paddenstoelen schoon met behulp van het champignonborsteltje.
  3. Maak de bimi schoon door de kleine blaadjes te verwijderen en blancheer een paar minuten in kokend water.
  4. Snijd de champignons en shitaki en bak ze met de enoki in een beetje olijfolie goudbruin.
  5. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  6. Verdeel de bimi en de gebakken paddenstoelen over en door de noedels en bestrooi met gehakte koriander, lente-ui en wat geroosterde sesam.
  7. Strooi er zout en peper over naar smaak en serveer met een saus naar keuze.