Veggie burgers met kikkererwten en maïs

Voor 8 kleine burgers (of 6 grote)

Ingrediënten:
voor de burgers
 1 blik gespoelde en afgedroogde kikkererwten (310 gr)
• enkele eetlepels amandelmeel
• kokosolie
 een handvol verse bladpeterselie
 1 prei, in stukjes gesneden
 1 kleine bokaal maïs (zonder vocht)
 1 teentje look
 zeste van ½ (bio)citroen
 een snuf zout*
 1 tl komijn*
 1 tl garam masala*
 3 el sesamzaadjes

Voor erbij
• enkele broodjes
• sla
• tomaatjes
• mayonaise met fijngesnipperde bieslook
• pesto rosso*
• avocado, in reepjes

Benodigdheden: mengkom*, keukenmachine, koekenpan*, spatel*, broodmes*, lepel*, houten prikkertjes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine  - voeg de kikkererwten als laatste toe. Het deeg mag nog wat korrelig zijn.
  2. Voeg enkele eetlepels amandelmeel toe.
  3. Zet het mengsel afgedekt 30 minuten in de koelkast en vorm dan de burgers.
  4. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak de burgers.
  5. Snij je broodje open en besmeer een zijde met wat pesto. Leg er sla, reepjes avocado, tomaat en een veggie burger op. 
  6. Eindig met een lepeltje mayonaise en het bovenste deel van je broodje. 
  7. Prik je broodje toe met een houten prikkertje.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ellen Charlotte Marie.