Vegetarische, winterse stamppot met seizoensgroenten

Vegetarische, winterse stamppot met seizoensgroenten

Deze winterse boerenkoolstamppot, met feta, blokjes biet, winterpeen en pecannoten, is net even anders dan anders!

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor de stamppot (6 personen) 

  • 1 kg kruimige aardappelen 
  • 400 g gesneden boerenkool 
  • 150 ml (opgewarmde) melk  
  • Peper en zout 
  • 100 g feta, verkruimeld 

Voor de topping 

  • 2 voorgekookte rode bieten, in blokjes  
  • 1 gekookte winterpeen, in blokjes 
  • 100 g feta, verkruimeld 
  • 100 g pecannoten, geroosterd 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding 

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar in een ruime pan. 
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af, voeg de melk toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de feta erdoor en schep de stamppot in de schaal.  
  4. Garneer de stamppot met de blokjes biet, winterpeen, feta en pecannoten. 

Tip: druppel als laatste een beetje honing* over de stamppot. Dat combineert goed met de feta en pecannoten en maakt het gerecht iets zoeter.