Bruschetta met geitenkaas, verse vijgen & munt

Voor ca. 8 bruschetta

Ingrediënten:
• een stokbrood of ongesneden brood
• olijfolie extra vergine*
• 150 gram (blauwe) geitenkaas
• 2 verse vijgen
• een handje verse muntblaadjes
• 1 bakje tuinkers
• anijszaad, naar smaak*

Benodigdheden: broodmes*, bakkwastje*, bakplaat*, mesje*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Snij het brood in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Besmeer beide kanten met olijfolie.
  4. Leg het brood op een bakplaat en zet in de oven.
  5. Bak het brood in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin.
  6. Snij ondertussen de vijgen in plakjes.
  7. Beleg elk sneetje brood met wat verkruimelde geitenkaas, een blaadje munt en een plakje vijg.
  8. Bestrooi naar smaak met anijszaad en wat tuinkers.
  9. Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com