Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Daar wordt dit eenpansgerecht, met gepocheerde eieren in een saus van tomaten en groenten, als ontbijt gegeten. Ook heerlijk als lunch of diner!



+- 30 minuten       4 personen

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 4 tl mix voor Shakshuka*
  • Olijfolie*
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 g)
  • 25 ml rode wijnazijn*
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • 4 eieren
  • Peterselie

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg de shakshuka mix, knoflook, peper en paprika toe en bak 5 minuten mee.
  2. Doe de tomaten, een half blikje water, de rode wijnazijn, basterdsuiker en wat geraspte citroenschil erbij en breng aan de kook.
  3. Laat een kwartier pruttelen tot de tomaten uit elkaar vallen en het geheel een dikke saus vormt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak vier kuiltjes in de saus en breek in ieder kuiltje voorzichtig een ei. Leg een deksel op de pan en laat het tomatenmengsel zacht koken tot het eiwit is gestold.
  5. Serveer de shakshuka in de pan met lekker veel peterselie en geroosterd platbrood.