Bramencocktail met prosecco

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 100 g rietsuiker
• 1 dl water
• 1 steranijs*
• enkele takjes citroenverbena (of munt)
• sap van 1 limoen
• 1 fles prosecco (of cava)
• 250 g bramen (vers of diepvries)

Benodigdheden: steelpan*, pollepel*, neteldoek*, zeef*, fles met beugelsluiting*, vork*, cocktail- of champagneglazen*, prikkers*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak de suikersiroop: meng de rietsuiker met het water in een steelpannetje en voeg ook de steranijs en de takjes citroenverbena toe.
  2. Laat op een zacht vuur inkoken tot een siroop.
  3. Zeef de siroop door een neteldoek en bewaar hem in een glazen fles met beugelsluiting. De siroop kan 2 maanden bewaard worden in de koelkast. 
    Tip: deze siroop is ook heerlijk gemengd met verse fruitsalade.- Pureer de helft van de bramen met 5 eetlepels van de suikersiroop. 
  4. Zeef de bramensiroop en verdeel hem over 6 cocktail- of champagneglazen.
  5. Schenk er de prosecco bij en werk af met een scheutje limoensap.
  6. Doe de rest van de bramen op prikkertjes en leg deze voor het serveren op de glazen.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.