‘Risotto’ van aardappel en knolselderij met truffel

‘Risotto’ van aardappel en knolselderij met truffel

INGREDIËNTEN

• 1 grote selderijknol van ca. 900 gr
• 1 kg vastkokende aardappelen
• 2 l water
• 2 paddenstoelenbouillonblokjes
• 1 eetl. truffelcrème
• ca. 10 blaadjes verse salie
• 1 dl slagroom
• 2 eetl. roomboter
• olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

ZO MAAK JE HET

  1. Schil de aardappelen en selderijknol en snijd in blokjes van 1/2 cm.
  2. Breng in een kookpan het water met de bouillonblokjes aan de kook en laat heel zachtjes doorkoken.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de aardappel en knolselderijblokjes op laag vuur glazig.
  4. Blus af met wat bouillon en laat zacht koken, voeg steeds wat bouillon toe totdat de blokjes gaar zijn.
  5. Giet overtollig vocht af en schep voorzichtig de truffelcrème door de ‘risotto’.
  6. Voeg de room toe en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Bak in de koekenpan de blaadjes salie in de boter krokant. Garneer hier de risotto mee.

Tip: Heb je nog wat restjes over? Maak deze heerlijke aardappelkroketjes uit ons leftover-menu.

OOK NODIG

dunschiller
• keukenmes
• pan met dikke bodem
• kookpan
pollepel
pepermolen
• koekenpan
• serveerschaal