Ovenschotel met zalm en zoete aardappel

Ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 4 zoete aardappels
• 1 grote venkelknol
• 30 kerstomaatjes
• 4 zalmfilets 
• olijfolie*
• peper en zout*
• 2 tl kerriepoeder*
• honing*

Benodigdheden: groenteborstel*, snijmesje*, ovenschaal*, kom*, tang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. 
  2. Was de groenten.
  3. Snijd de zoete aardappels en de venkel in schijfjes. (Je hoeft de aardappels niet te schillen.)
  4. Verdeel ze over een ovenschaal.
  5. Voeg ook de kerstomaatjes toe.
  6. Bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  7. Bak de groenten ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Maak in een kom een marinade met het kerriepoeder, peper, zout, olijfolie en honing.
  9. Wrijf de zalmfilets hiermee in.
  10. Leg de zalmfilets op de groenten in de ovenschotel en zet nog 15 minuten in de oven. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.