Mangochutney

recept mangochutney

Voor 2 potjes

Ingrediënten

  • 4 rijpe mango’s, in grote stukken
  • 0,5 tl zout*
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 gr rietsuiker
  • 2 appels, in stukken
  • 1 tl mosterdzaadjes*
  • 1 kaneelstokje*
  • 1 tl gemberpoeder*
  • 1,5 tl cayennepeper*
  • 2 kardemompeulen*
  • 400 ml witte wijnazijn

>Benodigdheden: kom*, snijmesje*, houten lepel*, trechter*, jampotjes*

*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Doe de mangostukjes in een ruime, niet-metalen kom, bestrooi ze met zout en laat ze een nacht staan. Spoel ze af en laat ze uitlekken.
  2. Doe knoflook, suiker, appelstukjes, kruiden en azijn in een pan. Laat op een laag vuur de suiker al roerende oplossen.
  3. Breng het azijn-suikermengsel aan de kook en voeg de mangostukjes toe.   
  4. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de chutney dik en stroperig is.   
  5. Schep de chutney door een trechter in gesteriliseerde potjes.
  6. Serveer bij kip of Indiase maaltijden. Ook erg lekker bij (oude) kaas of ham!