Lemon curd

Voor 4 potjes van 25cl

Ingrediënten:
• 6 eidooiers
• 200 g kristalsuiker
• 4 citroenen, schoongeschrobd
• 125 g boter, in stukjes 


Benodigdheden: citroenschilrasp*, citruspers*, garde*, weckpotjes*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit (ca. 12 eetlepels).
  2. Laat de eidooiers en de suiker au bain marie samensmelten. Klop het mengsel tot een gladde zachtgele massa.
  3. Voeg al roerend de citroenrasp en het sap toe. Blijf kloppen en voeg blokje per blokje de boter toe.
  4. Blijf gedurende ongeveer 20 minuten het mengsel goed kloppen tot het is ingedikt. Laat het vooral niet koken, anders gaan de eidooiers schiften.
  5. Giet de lemon curd in gesteriliseerde potjes en dek af.
  6. Lemon curd kan je gedurende 2 - 3 maanden in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille